nextpractice-creator

Een boeiend perspectief en een plan zijn aanwezig, maar heeft u alle kennis in huis?

 

Is men in staat om dit ook op de meest effectieve wijze uit te voeren? Kan ik zelf het overzicht houden? Welke zaken zijn nieuw voor mij? Leer ik sneller door het zelf te doen, of het met anderen te doen?

 

De nextpractice-creator helpt bedrijven en personen om alle gecreerde perspectieven en energie tot een goed resultaat te brengen. De deelnemers doen hierin zoveel mogelijk zelf, maar hebben de ervaren nextpractice-professionals om hun te begeleiden. Deze professionals komen uit het brede netwerk van het nextpractice-institute en zijn afgestemd op de nextpractice methodes. De deelnemers leren op praktische wijze om te gaan met de nextpractice-toolkit en hun doelen te bereiken.

 

Verwachte resultaten

Succes!
Toename van deskundigheid en verantwoordelijkheid
Toename van verbinding en communicatie (ont-moeting)
Afname van niet afgestemde energie en kosten
Verhoogde slagkracht
(snelheid, flexibiliteit, productiviteit, besluitvaardigheid, samenwerking)
Basis beheersing nextpractice tools en methodieken.

 

Aanpak

1. Creren van persoonlijke actieplannen afgeleid van het hoofdplan.
(doel, acties, afstemming, prioriteiten, benodigde begeleiding, evaluatie)
2. Doen! Benodigde randvoorwaarden en tools ontwikkelen en implementeren
3. Beheren: volgen van voortgang en evalueren

 

Optioneel

De explorer-, transformer-, momentum en creator sessies kunnen in iedere fase van uw nextpractice worden ingezet. Het verschil is dat het hoofddoel dan al is vastgesteld en de speelruimte voor verdere uitwerking grotendeels bepaald is. Dat neemt niet weg dat daarbinnen zeer creatieve oplossingen kunnen worden gevonden die het geheel een stap verder brengen. De nextpractice-navigator zorgt ervoor dat perspectieven en acties in lijn blijven met het grote geheel.

 

De procesbegeleiding en ondersteuning van bovenstaande fasen wordt gedaan met de nextpractice-navigator. Om versnelling in het proces aan te brengen kunt u optioneel gebruik maken van nextpractice-momentum.