Ervaringen

Om u een idee te geven van nextpractices:

Hogeschool

Steeds hogere eisen aan het onderwijs, pluriformiteit van studenten, onderwijsvernieuwing zijn aan de orde van de dag.

 

Doel: verbeteren samenwerking binnen de schools, meer stuur in eigen handen krijgen, nieuwe management agenda.

 

In de voorbereiding zijn de doelen besproken en heeft het nextpractice-institute beeld, tekst en film verzameld om de onderwerpen vanuit verschillende perspectieven te belichten.

Met het management zijn een tweetal sessies gehouden, waarin ieders afzonderlijke doel is besproken, inspiratie is opgedaan met een filmpje en het 3C model is gebruikt om perspectieven te wisselen. De situatie is vanuit ieders perspectief benoemd en de focus terug gebracht naar de 'parels' van de organisatie en de mogelijkheid om ieders kracht optimaal in te zetten als product richting studenten, bedrijven en maatschappij.

 

Uitvoering: Peter van den Heuvel, Hans Kooistra

zorgverzekeraar

Hoe zorg je ervoor dat eengroot bedrijf aanvoelt als een klein bedrijf en hoe kun je de klanttevredenheid structureel vergroten? Hoe kunnen we als afdeling Processen en Analyse pro-actiever worden?

 

In n gezamenlijke sessie zijn persoonlijke doelen, interesses en competenties gedeeld en zijn vanuit het nextpractice-institute kennis en perspectieven gedeeld, die de basis zijn voor een interne analyse. Het team heeft onder begeleiding de drie Cs van het 3C model uitgewerkt, wat in korte tijd interessante analyses heeft opgeleverd. Deze zijn vervolgens in de diverse directie teams gedeeld en verder aangescherpt.

 

Resultaten: inzicht in (mis)match visie en daadwerkelijke uitvoering, mogelijke verbeteringen, praktische toepassingen en persoonlijke ontwikkeling.

 

Uitvoering: Peter van den Heuvel, Frans van der Reep

e-learning onderneming

Vraag van het team consultants en projectleiders: Hoe krijg je de klant zover te doen wat jij wilt en de hoe hou je de klant dan toch tevreden?

 

Een avond sessie waarin we een rondje kennismaken en de individuele vragen inventariseren. Frans brengt het terug naar een aantal essentile zaken. Jij bent de relatie, eerst de verbinding, dan de boodschap, benoem wat je voelt etc. De sessie is in een artikel samengevat.


Uitvoering: Frans van der Reep, verslag Peter van den Heuvel